Travelling-ul și pandemia

Ediția Iunie 2021 Jun 18, 2021

Anul trecut a fost din multe puncte de vedere unul unic. Multe dintre aspectele vieții noastre cotidiene au fost date peste cap și am învățat multe lecții  despre răbdare și adaptabilitate. Una dintre adaptările cele mai întâlnite în toată lumea este digitalizarea, care a permis continuarea cursurilor școlare și a călătoritului prin tururi online și experiențe digitale ale celor mai frumoase locuri din lume. Aceasta e cea mai bună lecție a pandemiei și anume că mereu există o soluție, trebuie doar să o acceptăm și să ne bucurăm de ea.

Această formă de călătorit virtuală este pe de-o parte mai bună ca cea fizică și pe de alta nu la fel de interesantă. Ce-i drept ia componenta umană, interacțiunea cu oamenii pe care i-ai fi cunoscut în mod normal în timpul unei călători, însă îți oferă toate beneficiile travelling-ului fără a te supune riscului de a te îmbolnăvi de Covid-19. Cultura și arta răsună și printr-un ecran, nu trebuie să fim pesimiști, atâta timp cât există această opțiune mult mai sigură ar trebui să ne bucurăm de ea, chiar dacă stârpește componenta fizică de a te detașa de casă, de a parcurge drumul fizic până la destinație, toate acestea aduceau farmecul lor, însă pentru unii poate aceste variante sunt mai plăcute, poate ești introvertit și îți displac adunările sufocante de oameni sau poate preferi confortul casei tale în timpul aprecierii operelor de artă dintr-un muzeu.

Dar, în timpul pandemiei pentru cei care își doreau cu adevărat să scape de rutină pentru o perioadă și să plece într-un sejur de recreere, au continuat să existe opțiuni. Destinații retrase de la munte de care să te bucuri singur, cu familii sau cu câțiva prieteni apropiați au devenit foarte populare. Până la urmă, tuturor ne trebuie din când în când o pauză pentru sănătatea noastră, în deosebi cea psihică și pentru a ne permite să ne bucurăm mai mult de clipele frumoase ale vieții. Astfel de locații sunt foarte ușor de întâlnit în țara noastră care debordează de peisaje pitorești și locuri retrase până acum nedescoperite. De la Munții Carpați la zona Maramureșului și a Moldovei, România are foarte multe destinații în natură de care te poți bucura și în timpul pandemiei, admirând ceea ce natura a creat timp de mii de ani.

Aceasta este frumusețea călătoritului, detașarea. Până acum această detașare se făcea fizic, plecai peste hotare sau în țara ta, departe de stresul cotidian, dar, acum trebuie să ne adaptăm, să rămânem cu capul sus și să nu ne pierdem speranța. Lucrurile vor reveni la normal și chiar dacă acest lucru este departe de prezent, călătoritul prin adaptarea sa ne demonstrează că ne putem bucura în continuare de activitățile noastre, trebuie doar să rămânem deschiși la schimbare.

Pandemia ne-a schimbat viețile, dar ca toate evenimentele din viață ne-a oferit și lecții, lecții despre importanța lucrurilor mici cu care eram mult prea obișnuiți înainte, despre răbdare și adaptabilitate pe care trebuie să le procesăm fără a ne descuraja. Acesta este mesajul final: Nu-ți pierde speranța, nu se merită!

Tags

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.