Târgul de Crăciun se întoarce

Ediția Decembrie 2021 Dec 20, 2021

Dacă ești genul de persoană care ascultă colinde de Crăciun încă din noiembrie și are un countdown cu zilele până la Crăciun salvat în telefon, cel mai probabil de-abia așteptai să se deschidă Târgul de Crăciun 2021. Anul acesta, totuși, s-au deschis două Târguri, unul în Piața Universității și unul mai aproape de noi, în Parcul Drumul Taberei (fost Moghioroș). După un an întreg în care festivitățile de Crăciun au fost exclusiv online, revenirea Târgului de Crăciun este un pas mare înapoi înspre viețile noastre de dinainte de pandemie. Totuși, față de evenimentele din anii precedenți, anul acesta este puțin diferit: toate târgurile cer certificat verde pentru intrare.

Târgul de Crăciun din Piața Universității

Târgul de la Universitate, atracția principală a Bucureștiului de Crăciun, s-a deschis pe 26 noiembrie, dar cu foarte mari diferențe față de precedenții săi. Principala schimbare este taxa de intrare, care, deși nu este foarte mare, 5 lei achitată online și 7 lei fizic, a creat dificultăți la intrare. Dacă intenționați să vă duceți la acest Târg, cel mai bine este să plătiți online, pentru că la singurul ghișeu unde se poate plăti fizic este o coadă imensă. Tărgul este mult mai mic, iar scena pe care, în alți ani, cântau live diferiți artiști, a fost înlocuită cu mai multe boxe din care răsună muzică de Crăciun. Nici căsuțele cu castane coapte și patinoarul nu sunt prezente. Decorul este și el mai modest, cu luminițe albe de-a lungul străzilor.  Elementele pe care Târgul le-a păstrat sunt bradul uriaș din centrul pieței, caruselul, căsuța cu unelte făcute din ciocolată, și produsele absolut necesare unui Târg de Crăciun de succes: vin fiert, turtă dulce, scovergi cu ciocolată, dulciuri de casă și multe altele, deși va trebui să așteptați la cozi considerabile pentru ele. De asemenea, au apărut mai multe food truck-uri cu mâncare caldă, ce înlocuiesc zona de mese cu preparate tradiționale românești. Târgul va fi deschis până pe 26 decembrie.

Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei

Noul “West Side Christmas Market” s-a deschis nu departe de Moisil și a avut un început promițător, iar atracțiile sale chiar le depășesc pe cele ale Târgului de Crăciun original. Intrarea la acest târg este gratuită. Cel mai impresionant este patinoarul, care costă 25 de lei pe oră în weekend și 10 lei pe oră în cursul săptămânii, iar închirierea unei perechi de patine costă 15 lei, fiind singurul patinoar din zonă de când s-a închis cel de la Afi. Similar târgului de la Universitate, are un carusel, un brad împodobit ca piesă centrală (dar cel din Drumul Taberei e natural!) și mai multe căsuțe de unde se pot cumpăra obiecte artizanale și bunătăți festive, dar nici aici nu scăpăm de cozile la orice am vrea să cumpărăm. O parte importantă a atmosferei festive lipsește: muzica. Târgul din Drumul Taberei este, totuși, o schimbare binevenită, amplasarea lui în apropierea Moisilului este super pentru noi, iar West Side Christmas Market este începutul unei tradiții de iarnă foarte frumoasă pentru sectorul 6.

Covid a schimbat foarte multe lucruri în jurul nostru, iar anul trecut sărbătorile au fost, în majoritate, triste și dezamăgitoare, dar anul acesta, chiar dacă știrile provocatoare de panică sunt încă peste tot în jurul nostru, relaxarea restricțiilor și deschiderea târgurilor de Crăciun sunt o rază de speranță pentru reîntoarcerea la normal. Chiar dacă târgurile nu ajung la același nivel cu cele din anii precedenți, în situația curentă, simplul fapt că avem târguri pe care să le vizităm în sezonul festiv este un miracol de Crăciun. Așadar, Crăciunul acesta, bucurați-vă de fiecare moment și nu ratați Târgurile de Crăciun din Piața Universității și Parcul Drumul Taberei.

Articol redactat de Ana Neacșu

Articol editat de Lucian Cismaru

Copertă realizată de Bianca Rădulescu

Tags

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.