Sfaturi pentru pandemie

Deoarece pandemia nu a trecut încă, este foarte important să ne protejăm în continuare. Crucea Roșie Română a realizat un ghid în 10 pași, pentru adolescenți, cu cele mai importante acțiuni pe care poți să le faci pentru a fi în siguranță și pentru a te simți cât mai bine posibil, în această perioadă.

Bineînțeles că spălatul pe mâini este prima acțiune recomandată pentru a ne dezinfecta mâinile atunci când ajungem acasă, înainte de a mânca, etc . Dacă vrei să vezi mituri referitoare la acesta, te invit să citești și acest articol.

Distanțarea socială este și ea foarte importantă, pentru a ne proteja de infectare. Nu uita să stai la ce puțin 1 metru și jumătate față de alte persoane. De asemenea, evită strângerile de mână și îmbrățișările. Metoda de salut pe perioada pandemiei este atingerea ușoară a cotului.

Poartă masca! Aceasta trebuie neapărat să acopere și nasul și gura. Dacă îți acoperi nasul te protejezi pe tine. Dacă o pui doar peste gura, îi protejezi doar pe cei din jur, nu și pe tine. După ce nu o mai porți, arunc-o la un coș de gunoi cu capac.

Atunci când tușești, acoperă-ți nasul și gura cu cotul pentru a reduce împrăștierea bacteriilor în aer. Și nu-ți atinge fața până când nu ți-ai dezinfectat mâinile.

Stai acasă, dar păstrează contactul cu cunoștințele tale. Este foarte important pentru sănătatea ta mentală. Dacă vrei să afli mai multe legat de această tema, poți citi acest articol.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România (SNCRR) implementează un nou proiect de intervenție în pandemia COVID-19.  Proiectul finanțat de United States Agency for International Development (USAID), prin intermediul apelului global al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC), vizează o campanie națională de informare și de conștientizare a populației, în vederea limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2

Tags

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.