Rulouri cu scorțișoară cu un aluat mai special

Ediția Ianuarie 2021 Jan 18, 2021

De când am fost blocați în casă, în cea mai mare parte a timpului, mai mulți dintre noi am început să experimentăm mai mult în bucătărie. De la banana bread, la pâine cu maia, toată lumea a încercat să facă ceva și adevărul e că atunci când termini o rețetă și ai un rezultat delicios, asta te face să te simți mai bine.

Pentru mine, rulourile cu scorțișoară sunt incredibile. Și, dacă ești o persoană căreia îi place să fie creativ în bucătărie, e un tip de rețetă care poate fi modificată în foarte multe feluri. Ultima oară când le-am făcut, am încercat să mă joc cu aluat și i-am schimbat culoarea. Cum? Cu sfeclă roșie.

Știu, știu, știu. Sună ciudat, dar promit că nu simți gustul sfeclei în rulouri. De fapt, mi se pare că piureul de sfeclă dă aluatului o aromă mult mai interesantă, pe care nu am întâlnit-o până acum.

Piureul nu este greu de pregătit, dar trebuie să ai grijă la cum cureți sfecla pentru că pătează. Eu am spălat-o și am pus-o la cuptor ( la 180°C-200°C) până când era foarte ușor să o împung cu o furculiță. După am curățat-o de coajă, am tăiat-o în bucăți și am pus-o în blender.

În rest, am urmat rețeta asta:

Pentru aluat

640g Făină albă

240g ml Lapte

70g Unt (topit)

80g Zahăr

Un pliculeț de drojdie

Coaja rasă a 1 portocală

Scorțișoară

300g Piure din sfeclă roșie (pentru culoare)

Pentru umplutură

96g Unt (la temperatura camerei)

96g Zahăr brun

3 lingurițe scorțișoară pulbere

1 linguriță cardamom pulbere

1 linguriță ghimbir pulbere

Coajă de portocală

1. Amestecați untul topit, laptele, zahărul, coaja de portocală și ghimbirul ras, apoi adăugați drojdia. Amestecul trebuie să fie călduț. Lăsați deoparte pentru 2-3 minute, pentru ca drojdia să fermenteze.

2. După ce s-a activat drojdia, amestecați piureul de sfeclă roșie.

3. Amestecați făina și scorțișoara, apoi încorporați-le treptat în amestecul cu drojdie.

4. Frământați, apoi lăsați aluatul la crescut timp de cel puțin o oră.

5. Înainte să frământați aluatul pentru a doua oară, după ce crește, amestecați într-un bol separat untul, zahărul brun, scorțișoara, ghimbirul pulbere și coaja de portocală.

6. Frământați din nou aluatul, apoi întindeți-l sub forma unui dreptunghi. Întindeți amestecul de unt cu zahăr și condimente, apoi rulați aluatul.

7. Tăiați rulourile cu o grosime de vreo două degete și așezați-le într-o tavă dreptunghiulară, circulară sau de brioșe, unsă cu unt. Lăsați-le să se odihnească pentru încă zece minute.

8. Coaceți rulourile la 180°C timp de 20 de minute, până când sunt rumenite deasupra.

Culoarea dispare puțin la cuptor, dar rulourile care ies au o culoare roz-portocalie în interior, iar gustul e minunat. Poți să mănânci rulourile așa, sau să faci o glazură pentru ele. Mie îmi place să le mănânc cu frișcă puțin îndulcită.

Sper să le încercați și să vă placă!

Tags

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.