Resurse din Univers

Ediția Mai 2021 May 7, 2021

După cum ne amintim, ne aflăm în orașul Nicopolis de pe Saturn, orașul cu multe resurse aparte. Față de cele de pe Pământ, se poate spune că sunt mai benefice, în ciuda faptului că se găsesc mai greu. O primă resursă regăsită în acest oraș este reprezentată de apa de culoare roz care are anumite săruri ce păstrează tinerețea veșnică. Ea se găsește în inima unei păduri care se află la 50 de kilometri de oraș, iar oamenii se deplasează până acolo cu mașinile lor zburătoare sau trotinetele supraetajate. Dată fiind raritatea acestei ape, ea este foarte scumpă și nu multă lume și-o permite, așadar nu toată populația din Nicopolis are parte de tinerețe veșnică.

O altă resursă regăsită în Nicopolis sunt merele stelate (pe care le puteți vedea în imaginea de sus), ce reglează intervalul orar al somnului pentru a fi cât mai benefic pentru corp astfel încât o persoană care consumă acest aliment nu doarme nici mai mult, nici mai puțin de 7 ore.

Altă resursă importantă care se găsește mai greu decât merele stelate este bumbacul prăjit, garnitura cea mai des întâlnită în cele mai populare preparate exclusiviste. Acesta are rolul de a alimenta organismul cu tot complexul de vitamine, protejând oamenii de orice virus, oferindu-le imunitate maximă. O ultimă rezervă din domeniul gastronomic este  carnea de dinozaur, căci aceste animale trăiesc încă pe Saturn în diferite locuri ascunse de umanitate. Această carne este bogată în proteine ce au rolul de a camufla persoana respectivă în caz de pericol.

La nivel natural,alte resurse remarcabile sunt reprezentate de asteroizi și uleiul de lavandă. Asteroidul conține corpuri solide de rocă cu conținut metalic din care oamenii extrag fierul, iar din floarea de lavandă, aceștia obțin un ulei care este bun atât pentru gătit, cât și pentru alimentarea mașinilor.

În schimb, pe Terra deși există probabil la fel de multe resurse ca în Univers, diferă prin proprietățile acestora. Spre exemplu, nu există un aliment care să conțină toate vitaminele, precum bumbacul prăjit, însă sunt distribuite în alimente separate: portocala și lămâia care conțin vitamina C, morcovul cu vitamina A și banana cu Ca și K.  Singura sursă de apă existentă este incoloră, inodoră și insipidă și nu există un aliment care să ofere tinerețe veșnică. Autoturismele nu sunt zburătoare și sunt alimentate cu motorină și benzină, iar trotinetele sunt electrice. Fierul metalic se obține în furnale unde minereul este redus de către cocs la fonta.

În concluzie, deși în Univers se află resurse mai neîntâlnite, omenirea s-a adaptat la condițiile de trai, astfel încât totul este într-o continuă dezvoltare.

Partea a treia- luna viitoare

Proiect realizat de Stan Iulia și Plugaru Alexandra, clasa a XI-a D, în cadrul orei de Instruire în Societatea Cunoașterii

Tags

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.