Recomandări cărți și filme de Crăciun

Recomandări Dec 7, 2020

Ținând cont de apropierea sărbătorilor de iarnă, ne-am decis să vă pregătim un mic program de filme și cărți de care să vă bucurați  în luna Decembrie.

1 Decembrie

Pentru prima zi din această lună vă recomandam filmul Last Christmas.
Acesta este despre o tânără cântăreață, Katie, ce lucrează ca elf la un magazin de Crăciun, și căreia mai nimic nu îi merge bine. Însă, totul se schimbă atunci când îl întâlnește pe Tom, care e prea bun pentru a fi adevărat. Și, pe când orașul se transformă în cea mai minunată perioadă a anului, atracția crescândă a lui Tom și Kate se transformă în cel mai bun dar dintre toate - o poveste de dragoste.

3 Decembrie

Pentru această zi, vă propunem o carte, Poveste de Crăciun de Charles Dickens.
Aceasta prezintă povestea unui bătrân morocănos și zgârcit, Ebenezer Scrooge, pe care nimic nu pare să îl mai mulțumească. În noaptea de Ajun, este vizitat de stafia fostului său partener de afaceri Jacob Marley, apoi de încă trei spirite: Crăciunul Anilor Trecuți, Crăciunului Prezent și Crăciunului Viitor. Acestea îi arată lui Scrooge cum poate răscumpăra suferința pe care le-a provocat-o celor din jurul său: în loc de tristețe, singurătate și disperare poate alege bucuria de a petrece Crăciunul alături de cei apropiați, devenind astfel mai bun și mai fericit.

5 Decembrie

Deoarece v-am recomandat anterior Poveste de Crăciun, vă invităm să priviti și ecranizarea, Christmas Carol.

7 Decembrie

Pentru această zi, v-am pregătit The Christmas Chronicles.
Este povestea a doi frați, Kate și Teddy Pierce, al căror plan de Ajun de Crăciun este de al prinde pe Moș Crăciun într-o filmare. Aceasta se transformă într-o călătorie neașteptată la care majoritatea copiilor nu puteau decât să viseze.

9 Decembrie

Love Actually este propunerea noastră pentru această zi. Singurul lucru pe care-l avem cu toții este iubirea, ce este abordată dintr-o perspectivă simplistă, dar cu mult impact. Acest film urmărește în paralel poveștile din preajma Crăciunului a mai multor persoane, toate având un final fericit.

11 Decembrie

Vă recomandăm Pottersvielle.
Maynard, un iubit om de afaceri local, este confundat cu legendarul Bigfoot în timpul unei înfrigurări prin oraș, într-un costum improvizat de gorilă.

13 Decembrie

Goana după cadou, filmul ideal pentru această zi de iarnă. Howard Langston este un tată foarte preocupat cu munca, care-și neglijează fiul. Venirea Crăciunului îl determină pe bărbat să-i caute fiului său un cadou, dar este prea târziu să mai găseasca jucaria mult dorita de acesta. În speranța că băiatul său îl va ierta pentru ignoranța lui, Howard nu se dă batut și pornește în goana cadoului.

15 Decembrie

Pentru mijlocul lui Decembrie, v-am pregătit Elf. Buddy, un copil de la orfelinat se strecoară în sacul lui Moș Crăciun si se trezește la Polul Nord, unde este cresut de elfi. Când acesta descoperă că nu este de-al lor, merge în New York în căutarea tatălui său biologic.

17 Decembrie

Cum a furat Grinch Crăciunul, cel mai potrivit pe moment. Nu credem că este nevoie să vă spunem despre ce e vorba. Acest film clasic reușește întotdeauna să mă faca să intru în spiritul Crăciunului.

19 Decembrie

Ne apropiem cu pași repezi de Crăciun, numai o săptămână rămasă, așa că v-am pregătit Crăciun cu familia Krank, o comedie pentru întreaga familie.
În cele din urmă, singuri de sărbători, Luther și Nora Krank intenționează să evite tradițiile de Crăciun și să facă o croazieră în Caraibe. Acest lucru nu stă bine cu vecinii lor obsedați de Crăciun, Vic Frohmeyer și Walt Scheel, care sunt hotărâți să câștige competiția anuală „cea mai bine decorată stradă”, iar soții Krank se vor găsi în curând excluși social din cauza lipsei lor de spirit de Crăciun.

21 Decembrie

Pentru astăzi vă recomandăm Arthur Chrismas. Toată lumea știe că, în fiecare Crăciun, Moș Crăciun dă cadouri fiecărui copil de pe Pământ. Ceea ce nu știe toată lumea este că Moș Crăciun realizează acest lucru printr-o operațiune de înaltă tehnologie sub Polul Nord. Dar, când se întâmplă ceva de neimaginat, și Moșului îi scapă câte un copil din sute de milioane, cineva trebuie să salveze ziua. Depinde de Arthur, fiul cel mic al lui Moș Crăciun, să-i livreze un cadou copilului uitat înaintea dimineții de Crăciun.

23 Decembrie

Cinci eroi de legendă, întotdeauna bineveniți! Filmul prezintă povestea Gardienilor : Moș Crăciun, Zâna Măseluță, Iepurașul de Paște și Moș Ene care-l angajează pe Jack Îngheț pentru a-l opri pe Pitch, regele coșmarelor, din a arunca lumea în întuneric.

25 Decembrie

Și a venit și mult-așteptatul Crăciun! Nu veți fi mirați când veți auzi propunerea noastră : Singur acasă. Niciun Crăciun nu-i complet fără acest film, nu-i așa?

Kevin este lăsat accidental acasă, când familia sa pleacă în Franța. Niște hoți ce iși aveau ochiii pe prețioasele bunuri aflate în acea casă de ceva vreme, decid că ar fi mometul potrivit sa o jefuiasca. Kevin, cu toate acestea, nu are de gând să-și abandoneze locuința așa ușor și le pune bețe-n roate hoților.

31 Decembrie

New Years's Eve, pentru că: Adio 2020!

Acțiunea acestui film se petrece pe 31 decembrie, arătându-ne cu câtă ușurință viețile unor necunoscuți se pot intersecta. Acest film nu este unul excepțional, dar este departe de unul banal. Este perfect pentru o noapte de Revelion petrecuta cu prietenii sau familia, unde atracția principala sunt oamenii din jur, nu cele întâmplate pe ecran.


Deasemenea, pentru când simțiți nevoia de muzica potrivită, v-am pregătit un playlist tocmai bun, plin de cântece de iarnă, care să aducă sărbătorile și bucuriile mai aproape!

Cantece Craciun
Craciunul se apropie, iar tu inca cauti melodia perfecta pentru a o asculta? Vrei sa fie din sezonul rece, dar totusi sa te incalzeasca, asa, cum stai in fot...
https://www.youtube.com/playlist?list=PLOWRZHFcpldDezlcQDZwJY0zpZN3Uedhu

Tags

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.