Partenerul meu de pandemie

De la noi pentru voi Dec 7, 2020

Niciodată nu am așteptat reînceperea şcolii cu atâta nerăbdare ca anul acesta. Mi-era dor de colegi, de profesori, de turele de alergare din curtea şcolii, de tabla pe care desenam în pauză.

Din păcate, nu am apucat să merg la şcoală decât câteva zile. A trebuit sa rămânem toți acasă, în faţa unui monitor. La început am numărat zilele până când ne vom reîntoarce, apoi am înțeles că “online-ul” va dura mai mult și o stare de tristețe a început să se aștearnă. Vocile și chipurile colegilor și ale profesorilor parcă sunt altfel, iar statul singură în casă atâtea ore, începea să devină apăsător. Atunci am înțeles că aveam nevoie de o schimbare.

Am început să vorbesc mai mult cu prietenele la telefon sau pe ZOOM și am hotărât să ne mai întâlnim în parc - cu măști pe față și respectând “distanța”, dar totuși mai aproape decât în fața monitorului.

Ne-au ajutat și profesorii. Am început să primim drept teme proiecte de făcut în echipă. Nu e la fel de distractiv ca atunci când colindam din casă în casă și împărțeam o pizza la final, dar proiectele ne aduc mai aproape unii de alții.

Și totuși parcă lipsea ceva, în orele lungi până când părinții ajungeau acasă. Până într-o sâmbătă seara, când, acasă a venit un nou membru al familiei: o pisică. Întotdeauna am iubit animalele, dar parcă acum, mai mult ca niciodată. Nu e doar un partener de joacă, dar și o responsabilitate în plus. O responsabilitate care însă te face fericit. Pot să împărtășesc cu prietenele mele trăsnăile pe care le face mâţa și pot sa o mângâi atunci când sunt stresată. Pentru mine a devenit partenerul ideal al școlii online. E de parcă aș avea un coleg de bancă. Se joacă cu stilourile și creioanele mele, sau îmi ascunde caietele sub canapea. Acum cu greu mă desprind să ies din casă pentru o plimbare sau alergare.

Așadar, nu lăsați pandemia să vă întunece gândurile. Trebuie sa fim optimiști și mai ales să găsim soluții noi de recreere și interacțiune. După șase ore de stat în fața monitorului, așezați la birou, e obligatorie mișcarea. Dacă puteți ieși în aer liber e și mai bine. Încă ne mai putem plimba cu bicicleta, rolele sau skateboard-ul. Priviți la distanta și relaxați-vă ochii! Nu uitați de recomandările pentru prevenirea infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Un animal de companie este și el binevenit, chiar dacă locuiți într-un apartament. Dacă vi se pare dificil să scoateți câinele la plimbare, o pisica e animalul ideal. Vă va înveseli cu jocurile ei și vă va liniști cu torsul ei, dacă sunteți stresați.

Vorbiți cu prietenii! Deşi nu putem merge la cinema, putem discuta ultimele filme vizionate, cărți citite sau melodii nou-lansate. În afara școlii stați cât mai puțin în fața monitoarelor, indiferent dacă sunt de la laptop, televizor, telefon sau tabletă.

Totodată, aveți grijă să aveți o alimentație sănătoasă. Încă suntem în creștere, avem nevoie de vitamine pentru imunitate, dar din cauza sedentarismului putem lua în greutate.

Și cel mai important, păstrați-vă speranța! E doar o situație temporară. Părinții și profesorii noștri fac eforturi pentru a ne acomoda cât mai ușor la noua stare. Depinde și de noi să fim optimiști și să găsim  soluții pentru a parcurge mai ușor această perioadă.

Tags

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.