Walk the Global Walk-martie 2020

Ediția Noiembrie 2020 Nov 2, 2020

În martie, în liceul nostru au avut loc mai multe proiecte care v-ar putea capta atenția. Acestea se bazează pe cea mai mare problemă a societății noastre: schimbările climatice și ce putem face noi pentru a le diminua.

Unul dintre acestea este proiectul european "Walk The Global Walk", ce continuă pentru al doilea an consecutiv. Tema a fost Climate Action, care este de mare actualitate, elevilor ambasadori fiindu-le prezentată această situație globală. Probabil vă întrebați în ce constă întregul proiect, sau ce sunt elevii ambasadori? Această organizație conectează autoritățile locale cu școlile comunității și organizațiile societății, mobilizând tinerii europeni pentru a susține obiective de dezvoltare durabilă. În februarie, elevii, împreună cu cadrele didactice implicate, au participat la atelierul de inițiere, unde au fost informații despre ce presupune acest proiect, dar le-au fost explicate și modalități eficiente de planificare a activităților în comunitate. Elevii a trebuit să organizeze singuri ,în perioada 1- 31 martie, două sesiuni de informare, unde elevii din școala lor vor participa pentru a afla mai multe informații despre proiect. Aceasta cuprinde expoziții, campanii, concerte, conferințe, sesiuni de informare și multe altele, organizate de elevii ambasadori din toate liceele participante.  La sfârșitul Săptămânii Europene ar fi trebuit să aibă loc marșul anual "Walk The Global Walk", urmat de un spectacol la teatrul de vară din parcul Regele Mihai I, dar anul acesta, evenimentele prezentate nu au fost ținute din cauza peroadei de izolare. Pentru mai multe informații despre acest proiect, puteți accesa platforma online www.walktheglobalwalk.eu .

De asemenea, pentru elevii interesați de fotografie, la nivelul liceului nostru a avut loc din nou concursul de fotografie "Photo contest CNGM", tema este, de asemenea, climate change, fiind organizat tot de "Walk The Global Walk", cu sprijinul Primariei Sectorului 6. Concursul a constat în două părți: conștientizarea si implicarea, ambele având rolul de a ne arăta modul în care putem afecta mediul: bine sau rău. Elevii ambasadori din liceul nostru s-au ocupat cu organizarea concursului, cu sprijinul primăriei sectorului 6, iar pentru mai multe detalii legate de acest concurs puteți accesa pagina de instagram @photocontest.cngm.

Cea de a doua activitate organizată de elevii ambasadori ar fi avut loc chiar în săptămâna europeană, la spectacolul realizat după marșul din parcul Regele Mihai I, și consta într-o paradă de modă la care vor putea participa elevi din Colegiul Național Grigore Moisil, cu haine confecționate de aceștia din materiale reciclabile, precum hârtie, carton, plastic și orice alt astfel de material, dar din păcate nici acesta nu a mai putut fi ținut.

Așadar, modul în care acționăm în viața de zi cu zi afectează mediul nostru de viață. Alegerea este a ta!

Tags

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.