Necunoscutele din Europa

Ediția Mai 2021 May 7, 2021

Dacă în articolul anterior ți-am vorbit mai mult despre Uniunea Europeană, acum îți spun câteva curiozități legate de Europa în general, unele chiar foarte amuzante și interesante. Iar dacă nu ai citit primul articol din această serie, o poți face acum accesând acest link.

1. Cele mai vizitate atracții

Disneyland Paris și Lovre sunt cele mai vizitate atracții din toată Europa. Poate că atunci când te gândești la atracții turistice îți vine în minte Turnul Eiffel, însă acesta primește doar 7 milioane de vizitatori pe an, pe când Disneyland Paris are 9.7 milioane de vizitatori anual.

2. Porcul în Franța

Este ilegal să îți numești porcul Napoleon în Franța. Bine acum să fim serioși, poliția franceză nu va căuta porcul tău, dacă deții un astfel de animal. Această lege a fost impusă în timpul lui Napoleon Bonaparte ca nimeni să nu îi poate purta numele și nu a fost retrasă niciodată.

3. Animalele în Elveția

Este ilegal să deții un singur „animal de societate” în Elveția. Prin animale de societate se înțeleg porci de guineea, iepuri, papagali sau alte animale considerate domestice. Aceștia consideră că este nemilos să ai un singur animal de aceea ar trebui deținute cel puțin 2 din aceeași specie. Însă pentru pisicile de casă este suficientă o fereastră prin care pot vedea și alte pisici.

4. Numele Europei

Se crede că Europa a fost numită pentru o prințesă Phoeniciană, deoarece, conform mitologiei grecești, Zeus se îndrăgostise de Europa. Pentru a o impresiona, acesta a cărat marea în spate și a dus-o pe insula Creta.  Mai multe legat de acest subiect poți citi aici și poți vedea și tabloul pictat în 1747, inspirat de această poveste, afișat în Louvre.

5. Nu se ciocnesc pahare

După ce Austria a înfrânt Ungaria în revoluția din 1848, austriecii au sărbătorit prin ciocnirea paharelor, motiv pentru care ungurii nu au mai ciocnit, pentru a nu-și reaminti de înfrângerea suferită. În schimb, aceștia spun "Egészségedre" atunci când sărbătoresc ,care se traduce prin „noroc”.

7. Oktoberfest

Faimosul festival german, Oktoberfest este de fapt organizat în septembrie. Da, vorbesc serios! Iată și istoria: atunci când prințul Ludwig s-a căsătorit în 1810, a organizat o petrecere mare pentru a sărbători, iar această celebrare a devenit cunoscută ca Oktoberfest. În prezent, cum temperaturile sunt mai prietenoase în septembrie, festivalul a fost mutat în această lună și se sfârșește în prima duminică din octombrie.

8. Ciocolata belgiană

În aeroportul din Bruxelles se cumpără mai multă ciocolată decât în orice alt loc din lume. Se știe faptul că ciocolata belgiană este bună „de te lingi pe degete”, dar cine s-ar fi gândit că acest aeroport deține recordul vânzărilor?

9. Străzile din Franța

Aproape toate orașele din Franța au o stradă numită Victor Hugo. Motivul este pentru a-și onora scriitorul cunoscut pentru operele „Les Miserables” și „Cocoșatul de la Notre Dame”.

10. Fântâna cu vin

În nordul Italiei se află acest orășel, Caldari di Ortona, în care a fost instalată o fântână ce varsă vin roșu 24 de ore pe zi. Vorbesc serios! Dacă nu mă crezi uită-te la poza de mai jos.

Inițial a fost instalată pentru pelerinii care urmau Cammino di San Tommaso, o rută de 315 kilometri de la Roma la  Ortona pentru a călca în pașii apostolului Thomas; această fântână fiind un mod de celebrare.

Și acum niște fun facturi mai distractive, deși ce poate fi mai distractiv decât o fântână cu vin?

Știați că...

  • Austria găzduiește cea mai veche gradină zoo?  Datează din 1752, și poate fi vizitată în Viena, la Schönbrunn Zoo.
  • Volkswagon este cea mai mare companie europeană? Bazată în Germania, aceasta a vândut în 2018 11 milioane de mașini, producând 240.4 milioane de euro.
  • Cel mai bogat om din Europa este de origine franceză?  Acesta este Bernard Jean Etienne Arnault, iar valoarea lui este estimată la 76 de miliarde de dolari.
  • Berlin are mai multe restaurante kebab decât Instanbul?
  • Este ilegal să hrănești porumbei în Veneția? Amenda este de 50 de euro.
  • 1 din 10 cetățeni europeni doarme pe un pat de la Ikea?
  • În Islanda nu există țânțari?
  • În Olanda sunt mai multe biciclete decât oameni?
  • Germania are cele mai multe restaurante Mc Donald's din Europa? 1480 este numărul lor, iar următoarele țări în acest top sunt Franța și Anglia, cu peste 1000.
  • Timișoara este primul oraş de pe continentul european cu străzile iluminate electric (1884 - 731 de lămpi) ?

Europa este casa unora dintre cele mai faimoase atracții, însă acest articol, precum și cel anterior nu au fost despre asta, ci despre lucruri cât mai ciudate și pe care probabil nu le știai ca fântâna de vin sau când se ține de fapt Oktoberfest. Sper că ți-a plăcut și te aștept luna viitoare cu noi articole pe alte teme :))

Iar dacă vrei să citești sursele mele, ai linkurile chiar aici și aici și aici și aici și aici ... Știu, sunt multe, dar sunt și multe informații :)))

Tags

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.