Mai ușor decât te-ai aștepta ...

Oct 15, 2021

Tu ce faci pentru a combate plictiseala?

Specialiștii recomandă atât odihnă pasivă, adică somn, cât și odihnă activă. Dar cum poți face asta? Unii aleg să citească o carte, alții fac sport, dar ce altceva ai mai putea face?

Când am ceva mai mult timp la dispoziție, aleg să încep un puzzle. Știu, sună plictitor și dacă nu ai răbdare, chiar enervant, însă ceea ce mă atrage este atât un exercițiu de atenție la detalii, cât și faptul că fiecare piesă pusă corect reprezintă o mică victorie. În plus, înainte de a începe, îmi aleg muzica pe care vreau să o ascult și astfel, mă relaxez complet.

Dacă te simți intrigat de puzzle-uri, iată câteva etape care te vor ajuta să rezolvi acest ,,mister” mai ușor și mai rapid:

  1. Sortează piesele - adică analizeză puțin imaginea de pe cutie și împarte peisajul în 4 sau mai multe părți: în cazul meu, am împărțit în margini, cer, apă, statui și clădire.

Este posibil ca anumite piese să ajungă în alte secțiuni, și asta este normal, doar că îți va fi mai ușor să le găsești ulterior, deoarece vei știi unde să cauți.

2.  Întotdeauna începe cu marginile, pentru a crea cadrul ,,acțiunii”.

3. Alege o altă secțiune și începe să cauți piese. Eu am început cu cerul, iar primul lucru pe care l-am făcut a fost să întorc toate piesele cu fața în sus pentru a le vedea mai bine. M-am uitat la imagine și am văzut că în partea stângă predomină violet, iar în partea dreaptă este mai mult portocaliu așa că, am căutat piese asemănătoare și le-am încercat până când s-au potrivit.

4.  Continuă să faci asta până când imaginea este completă.

Sfat: nu te chinui să îl termini într-o singură zi, sau în două, sau poate o săptămână, chestiile de acest tip durează, așa că ar trebui să îi găsești un loc în casă unde știi că nu se va băga nimeni peste el ca să nu riști să pierzi piese, sau mai rău, să îți fie stricată munca de până în acel moment. Îți poți imagina asta, nu-i așa? Ia un moment să te gândești la acest loc. Recomand un dulap închis, unde nu pot să intre animalele de companie :))

De asemenea, pentru a utiliza puzzle-ul drept tablou, poți să îl faci direct într-o ramă. Am găsit mărimea de care aveam nevoie la Hornbach, pentru 500 de piese, 30x40.

Sper că acest articol te-a făcut să vezi lumea puzzle-urilor diferit și că te-am inspirat să începi acel puzzle care stă în dulapul tău de ani de zile. Sunt foarte multe imagini frumoase, așa că alege ce îți place și nu te aventura la mai mult de 500 de piese la început.

Și nu uita ,,Viaţa este ca un puzzle, cu deosebirea că nu aveţi imaginea pe capacul cutiei pentru a vă ajuta să asamblaţi piesele. Pe lângă aceasta, nu sunteţi sigur că aveţi toate fragmentele.” – Roger von Oech


Articol redactat de Botescu Ioana.

Imagini de Botescu Ioana.

Articol editat de Stănescu Antonia.

Tags

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.