Mai mult decât o regină malefică...

Ediția Noiembrie 2020 Nov 2, 2020

   

Ce însemnă să iubești? Să crezi și să speri în iubirea adevărată? Aceste întrebări se află pe buzele tuturor fanilor filmului Maleficent, întrucât faimoasa regină malefică, prin dorința ei necruțătoare de răzbunare, dar și prin curajul și ambiția ei ne-au făcut pe toți să ne gândim la semnificația iubirii adevărate…

Filmul regizat de Robert Stromberg, după scenariul Lindei Woolverton este o paralelă a desenului marca Walt Disney numit ,,The sleeping beauty’’. Multe dintre replicile Angelinei Jolie, ce interpretează rolul lui Maleficent sunt identice cu cele care apar în ,,The sleeping beauty’’. Acest lucru se explică prin simplul fapt că Disney a dorit o variantă de film artistic pentru celebrul desen, dar care, în loc de Aurora, s-o aibă în prim plan de data aceasta pe Maleficent.

La începutul filmului, Maleficent este prezentată ca fiind o zână orfană, care trăiește într-un regat utopic, plin de pădurii și câmpii pline cu flori, alături de creaturi mistice înaripate.

În cele din urmă, Maleficent se îndrăgostește de Ștefan, un tânăr dintr-un regat învecinat, sărac și orfan. La început cei doi se iubesc și se bucură de momentele petrecute împreună, dar din cauza lăcomiei sale fără măsură, Ștefan o trădează pe Maleficent, întrucât regele din regatul său îi promisese averea și tronul, dacă va reuși s-o ucidă pe aceea creatură mistică. Cu toate că avea ocazia s-o ucidă, tânărul se îndură de ea și îi taie aripile ca să-l poată minți pe rege și să-i ia tronul.

Maleficent, îndurerată, din cauza că cel ce ar fi trebuit s-o iubească și s-o protejeze a trădat-o, ca să obțină conducerea unui regat, decide să se răzbune. Așa că se duce în palatul său, ca să arunce un blestem asupra fiicei sale, pe care o avea cu o altă femeie.

Cu toate că în desenul ,,Frumoasa adormită’’, este prezentată doar partea rea a lui Maleficent, în film sunt prezentate și aspectele pozitive ale personajului, cum ar fi capacitatea de a iubi și de a ierta. Până la urmă, zâna reușește să-și recapete aripile care i-au fost furate, o ajută pe Aurora să scape de blestem, dar îl și învinge pe regele Ștefan, reușind într-un fel să se răzbune.

Complexitatea filmului este dată de complexitatea trăirilor și suferințelor lui Maleficent. Ea însăși este mai mult decât așa-zisa ,,suverană a răului’’, întrucât reușește să-și învingă propria ură și o salvează pe Aurora de blestemul pe care chiar ea l-a aruncat asupra ei.

Datorită popularității acestui film, au apărut diverse replici celebre, ce se pot găsi scrise pe pozele lui Maleficent. Printre acestea se pot găsi:,,Evil queens are the princesses that were never saved’’ sau ,,Never underestimate the power of a broken heart’’. Popularitatea primului film din seria Maleficent, a făcut să apară și cel de al doilea, având în vedere de data aceasta povestea de dragoste a Aurorei.

Maleficent s-a remarcat în ochii fanilor prin răutatea ei cauzată de suferința unei iubiri neîmplinite, amestecată, în același timp cu bunătate și iertare... Până la urmă, Maleficent chiar este un personaj negativ? Este chiar atât de rea? Ei bine, se pare că producătorii filmului au lăsat această decizie în mâinile publicului.

Articol scris de Popa Anca Teodora, clasa a XII-a F

Tags

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.