Mad Libs

Ediția Mai 2021 May 7, 2021

Te plictisești și ai vrea să încerci ceva nou? Am o veste bună pentru tine. Poți să joci Mad Libs chiar acum, chiar aici!

Dacă nu știi ce sunt Mad Libs, iată o  scurtă poveste:

Jocul a fost inventat în America în 1953 de Leonard Stern și Roger Prince. Aceștia lucrau la The Steve Allen Show drept scriitori și într-o seară au trimis publicului o foaie pe care scria Invitatul nostru ______ (substantiv), Bob Hope și i-au lăsat să completeze. Numele jocului a fost primit abia 5 ani mai târziu, în 1958 când într-un mic restaurant din New York, creatorii au auzit un actor care se certa cu impresarul său spunând ca ar vrea să ad-lib (să facă după placul său) următorul său interviu, la care managerului i-a spus că e nebun dacă vrea să facă asta (în engleză you are mad). Astfel creatorii au numit invenția lor Mad-Libs. În prezent, jocul a vândut peste 110 milioane de cărți cu acest tip de texte.

Regulile jocului:

  • NU citi textul;
  • Completează spațiile libere cu câte un cuvânt din clasa indicată, adică substantiv, adjectiv, verb,  primul care îți vine în minte din acea categorie, fără să te gândești;
  • Apoi citește textul complet, amuzându-te la ceea ce a ieșit.

Practic trebuie să iei o foaie de hârtie pe care să scrii câte un cuvânt așa cum e indicat în paranteză iar după ce le-ai completat pe toate să citești rezultatul final.

Dacă îți este mai ușor, înainte să muți la texte îți dau o listă cu ceea ce trebuie să scrii:

Textul 1 : substantiv, adjectiv, substantiv, adverb, adverb, substantiv, adjectiv.

Textul 2: articol nehotărât, substantiv, adjectiv, substantiv, adjectiv, verb.

Textul 3: adjectiv, substantiv, verb, substantiv, substantiv.

Iar ca să înțelegi mai bine iată un exemplu:

Copacul este o plantă care __________ (verb) toată viața sa.

Copacul este o plantă care doarme toată viața sa.

Distrează-te!

Circuitul apei în natură

Soarele încălzește apa de _________ (substantiv). Ea se evaporă și se va condensa sub formă de vapori _______ (adjectiv). Împinși de vânt, acești nori vor ajunge la ________ (substantiv). Apa pe care ei o conțin va cădea ___________ (adverb) și va ajunge _________ (adverb) pe pământ. Toată apa va ajunge înapoi în __________ (substantiv). Astfel, circuitul apei în natură este __________ (adjectiv).

Când a apărut primul circ?

El a fost propus publicului de _________ (articol nehotărât și substantiv) în Anglia. În câțiva ani această _________ (adjectiv) formă de spectacol a cunoscut un mare succes în Europa și SUA. Spectacolele erau forate din __________ (substantiv) _________ (adjectiv) care __________ (verb), iar clovnii și animalele sălbatice nu au apărut decât la mijlocul secolului al XIX-lea.

Vremea

A ști vremea în avans este foarte __________ (adjectiv). Dacă se anunță o _________ (substantiv), oamenii se vor îmbrăca adecvat pentru a evita ceea ce __________ (verb) Dacă nu s-ar putea știi dinainte cum va fi vremea, multe ________ (substantiv) ar putea suferi ceea ce duce la scăderea __________ (substantiv).

Acest joc a fost pentru ziarul Cronicile Moisil de Ioana Botescu

Tags

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.