It's a Biutiful day, it's a Biutiful life...

Ediția Noiembrie 2020 Nov 2, 2020

Pe Splaiul Unirii, Biutiful Down Town este un loc fascinat pentru a lua masa sau a gusta din unul dintre cocktalurile pentru care sunt recunoscuți (și nu te îngrijora, meniul conține și cocktailuri fără alcool pentru ca cei sub 18 ani să se poată bucura și ei).

Povestea locului începe, de fapt, cu mai mulți ani în urmă, cu prima încarnare a Biutiful, în Centrul Vechi. Fanii acelui restaurant vor regăsi în această nouă locație din Timpuri Noi aceleași celebre butoaie de bere din cupru și aceiași cerb și iepure de la început.

Biutiful Down Town inspiră, însă, o nouă scânteie în vechiul „joie de vivre”, dar înaintează cu atenție pentru că prospețimea, culoarea și zgomotul plăcut îți vor acapara simțurile! (Desigur, într-un mod natural.)

Notele contemporane, amestecate cu accentele retro rezultă într-un amestec fermecător, cu un gust și mai delicios și cu o muzică ce știe cum să vibreze pe unda fiecărui vizitator.

Să începem cu începutul: locația. Pe două nivele, perete în perete cu Carnivale Food Market, Biutiful este încărcat cu un decor superb, cu schelet industrial, din sticlă, metal și becuri de tip Edison, încărcat de plante agățătoare și lumini de toate felurile, dar și perle vintage precum dulapuri vechi, lămpi cu abajururi din jaquard, rămășițe de uși sau rame de ferestre și lumânări topite. Vedeta rămâne, totuși, barul, o aglomerație de sticle colorate și becuri aurii, cu o oglindă uriașă în spate.

Mai mult de atât, atmosfera este primitoare și relaxantă, iar staff-ul amabil și amuzant (chelnerul nostru a făcut un mic număr de prestidigitație când ne-a ghicit comenzile pentru desert din prima încercare, fără să audă ce vorbeam).

Dacă interiorul nu te-a convins, fii sigur că mâncarea și băuturile o vor face. Comanda mea a fost un Hugo Mocktail (sirop de soc, suc de lămâie, apă tonică, o felie de limetă și mentă), friptura de vită la grătar, servită cu cartofi dulci prăjiți în tempura și, la desert, faimosul „Mitzu”: bezea cu nucă, umplută cu cremă de vanilie (a se citi: Raiul pe Pământ), dar, deși nu-mi mai era deloc foame după ce am terminat de mâncat, chiar din contră, nu am reușit să-mi potolesc curiozitatea și mă voi întoarce cu siguranță să gust alte feluri de mâncare.

Meniul are și variante vegetariene, pentru cei dintre noi care nu mănâncă sau care încearcă să mănânce mai puțină carne, și o gamă variată de mic dejunuri, pentru cei matinali. Iar pe lângă asta, se țin concerte live aproape săptămână de săptămână, așa că, dacă vrei, alături de un burger sau de o pizza, poți asculta ceva cântat chiar în fața ta!

Pentru cine este și mai curios, Biutiful mai are încă două alte stabilimente: încă unul în București - Biutiful by The Lake - pe Strada Nordului, și unul în Constanța, în Mamaia Nord - Biutiful by The Sea.

Pe internet, îi poți găsi la https://biutiful.ro/biutiful-downtown/ pentru Biutiful Down Town, https://biutiful.ro/biutiful-by-the-lake/ pentru Biutiful by The Lake și https://biutiful.ro/biutiful-by-the-sea/ pentru Biutiful by The Sea, dar și pe Instagram, la @biutifulbyfratelli.

Poftă bună... et bonne plaisir!

Tags

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.