Death Note, un anime ce merită văzut

Ediția Ianuarie 2021 Jan 18, 2021

Death Note este cunoscut ca unul dintre anime-urile “nemuritoare”: a fost revoluționar în 2006, la data lansării sale, și este în top 10 chiar și după standardele din zilele noastre, 15 ani mai târziu. Acțiunea captivantă și plină de suspans, personajele bine concepute și tema originală i-au câștigat popularitatea acestui serial, pe care îți recomand să-l adaugi la lista de “must watch” cât mai curând.

Plot: Light Yagami este un elev de liceu, în clasa a XII-a, de o inteligență remarcabilă. Viața lui se schimbă când găsește “Caietul Morții” (Death Note), un obiect supranatural care îi dă proprietarului său puterea de a ucide. Light își folosește puterea pentru a ucide criminali și a creea o lume mai bună, dar drumul său nu este unul ușor. Vânat de poliție și de misteriosul detectiv “L”, acesta capătă o dublă identitate: în viața de zi cu zi este Light, tânărul eminent, dar în secret este Kira, criminalul legendar cu puteri supraumane, care luptă pentru dreptate.

Anime-ul readuce în actualitate dezbaterea centrată în jurul ideii „scopul scuză mijloacele”: Kira ia viețile criminalilor folosind Death Note-ul, dar o face pentru un scop nobil: vrea să schimbe lumea în bine. Această dezbatere a cauzat diviziunea fanilor serialului în “team Kira”, care consideră acțiunile lui Light justificate de scopul său de a creea o nouă lume perfectă, fără criminali, și “team L”, ce îl văd pe Kira ca un criminal care nu are dreptul de a decide cine trăiește sau nu, și care trebuie oprit. Cu toate acestea, indiferent de personajul preferat, conflictul dintre L și Kira este unul palpitant, plin de plot twist-uri și situații tensionate, de-a dreptul fascinant pentru privitori.

Dacă ești în căutarea unui serial scurt, captivant, ce te va ține cu sufletul la gură, atunci Death Note este anime-ul pe care merită să îl vezi, cel puțin o dată.

Tags

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.