De ce să joci Genshin Impact

Oct 15, 2021

Genshin Impact este un joc open-world de tip RPG, lansat în septembrie 2020. Este un joc incredibil de captivant, pentru că are foarte multe de oferit din toate punctele de vedere: atât plot-ul, personajele și grafica, cât și gameplay-ul în sine fac Genshin Impact să se remarce printre milioanele de jocuri RPG de pe piața curentă. Deși este un joc gratuit, excelează prin content-ul oferit, fiind în competiție cu jocuri similare, cu plată. Așadar, ce face Genshin Impact atât de special?

Să începem cu plot-ul: ești un călător cu puteri supranaturale. Împreună cu fratele/sora ta geamănă, călătorești prin diverse lumi (în funcție de ce sex îți alegi la începutul jocului, geamănul va fi de sexul opus). Ajungeți în Tevyat în timpul unui război, iar o zeiță misterioasă vă atacă și îți răpește geamănul, apoi te doboară. Te trezești după câteva mii de ani mai târziu pe o plajă, unde zărești o ființă care se îneacă. O salvezi de la înec și afli că numele ei este Paimon. Paimon devine ghidul tău în Tevyat, iar împreună porniți în căutarea geamănului tău, într-o călătorie prin cele 7 țări ale Tevyat-ului, fiecare stăpânite de un zeu diferit: Monstadt, Liyue, Inazuma, Fontaine, Natlan și Snezhnaya. Călătoria nu este una ușoară, iar în fiecare dintre regiuni este nevoie de ajutorul tău în a rezolva probleme create de așa-numitul Abyss Order, care are  scopul de a distruge rasa umană, dar și de Fatui, o organizație diplomatică a Snezhnayei, care își dorește să destabilizeze celelalte zone, în scopul propriului profit.

Cea mai importantă parte a unui joc, gameplay-ul, este bogat din toate punctele de vedere. Gameplay-ul în Genshin Impact este un mix de luptă, explorare și puzzle-uri. Fiind un joc de tip open-world, jucătorii sunt încurajați să exploreze în afara quest-urilor, în cele trei zone disponibile în acest moment: Monstadt, orașul vântului și al libertății, cu păduri și câmpii întinse, Liyue, orașul contractelor și al prosperității, cu zone pline de munți și piscuri, și Inazuma, orașul eternității, extins pe un arhipelag de insule. În aceste zone, se găsesc atât resurse folositoare și cufere, dar și o serie de monștrii, printre care se numără ,,hillichurli'' (niște monștrii mai puțin inteligenți), ,,slime-uri elementale'', “whopperflowers” (plante elementale violente), ,,Abyss Mages'' (membrii Abyss Order), membrii inferiori Fatui, ,,Treasure Hoarders'' (o organizație de bandiți) și mulți alții. În afară de monștrii comuni, există și ,,Bosses” care oferă recompense mai mari, dar sunt mai greu de învins. Printre aceștia se numără “hypostases” (cuburi elementale uriașe), “regisvines” (plante elementale uriașe), ,,Primo Geovishap''-ul (un monstru puternic cu puteri Geo, de pământ), ,,Oceanida'' (o creatură a apei), dar și alții, fiecare cu un stil specific de luptă și slăbiciuni specifice. De asemenea, Domain-urile și templele sunt tot oportunități de a câștiga recompense in-game, prin lupta cu monștrii ce se află în interiorul acestora.

Pe lângă gameplay-ul legat de luptă, există numeroase puzzle-uri, minigame-uri și alte caracteristici. Spre exemplu, încă de la începutul jocului este introdus un mod alternativ de deplasare, numit Gliding. Folosind un Wind Glider, care este o parapantă în formă de aripi, jucătorul poate zbura pe curentele de vânt sau din locuri înalte înspre sol, fiind mai rapid decât sprint-ul normal în multe situații. Legat de acest gliding, se găsesc multiple minigame-uri și provocări pe toată harta explorabilă. Un alt feature extrem de important, în special în luptele dificile, este chiar, gătitul. Astfel, jucătorii pot procura mâncare prin adunarea ingredientelor necesare și completarea unui minigame de gătit. Există diferite tipuri de mâncare, fiecare având un anumit rol: de a restaura HP, de a crește temporar ATK-ul, DEF-ul ,CRIT Rate-ul, toate acestea fiind caracteristici importante în combat, sau de a învia personaje căzute în luptă. Un alt feature, adăugat recent, este pescuitul, un minigame bazat pe echilibru și dexteritate. Folosind mai multe tipuri de momeală, se pot prinde în prezent 20 de specii diferite de pești, variind în dificultate, care pot fi folosiți în gătit sau schimbați pentru recompense în Asociațiile Pescarilor din fiecare regiune. Un alt feature relativ nou este “Serenitea Pot”, o lume portabilă într-un ceainic, care reprezintă o casă mobilă pentru Traveler, personajul principal. Această lume poate fi mobilată și decorată după preferințe, oferind și recompense pentru creșterea nivelului acesteia. Pe lângă mobilă, în realm pot fi plasate și diferite animale, precum specii de câini și pisici, dar și maxim 8 personaje care sunt în posesia jucătorului.

Personajele: Genshin Impact este un joc în care poți avea o echipă de 4 personaje, dar mai multe în posesie, astfel încât echipa poate fi ajustată să conțină oricare 4 personaje. Acestea se obțin prin ,,Wishing'', adică prin consumarea unor elemente numite ,,Acquaint Fate” pentru bannerele standard sau  ,,Intertwined Fate” pentru bannerele temporare. Fiecare dintre personajele playable, în afară de Traveler, are o putere elementală numită ,,Vision''. În joc există 7 elemente: Anemo - aer, Pyro - foc, Cryo - gheață, Electro - electricitate, Geo - pământ și Dendro - natură. Pot fi de 4 stele sau de 5 stele, în funcție de raritatea lor și de puterea lor potențială. Fiecare are un stil diferit de luptă, abilități diferite și aspecte unice lor. Fiind incluse în plot, personajele au personalități și povești diferite, care pot fi descoperite odată cu creșterea așa-numitului ,,Friendship Level''. Acesta progresează prin folosirea personajului. La unele quest-uri și la boss battles, toate personajele din echipă primesc Friendship EXP, care crește nivelul de prietenie. În combat, personajele pot deveni mai puternice prin creșterea nivelului lor, prin creșterea nivelului talentelor lor, cât și cu ajutorul ,,Artefactelor''. În termeni de design, personajele sunt foarte bogate în detalii și accesorii, iar îmbrăcâmintea lor este superbă, fiind legată în general de Vision-ul lor specific.

,,Artefactele'' (Artifacts) sunt obiecte care au rolul de a crește performanța pe care personajele o dau în luptă. Fiecare personaj are abilități precum: ATK, damage-ul dat în atac; DEF, rezistența la atacurile inamicilor; CRIT Rate, posibilitatea de a da lovituri cu damage ridicat; CRIT DMG, raportul dintre loviturile normale și cele CRIT; Elemental Mastery, care crește damage-ul dat la reacțiile dintre elemente, și HP, care măsoară câtă “viață” are un personaj. Un personaj poate deține 5 astfel de artefacte: o pană, o floare, o clepsidră, o cupă și o pălărie. Fiecare dintre acestea au un aspect principal pe care îl cresc și mai multe aspecte secundare. Spre exemplu, pana crește ATK-ul, iar floarea crește HP-ul, iar celelalte artefacte pot crește oricare abilitate. O altă abilitate este ,,Stamina'', care se leagă de Sprint, Gliding și cățărare; Stamina fiind consumată în efectuarea acestor acțiuni. Singura cale de a crește Stamina personajelor este de a da level-up Statuilor (,,Statues'') de pe hartă, colectând anumite particule elementale numite ,,Oculi''.

Între cele 7 elemente existente în Genshin Impact există anumite reacții, care dau mai mult damage decât atacurile normale și oferă un avantaj considerabil în luptă. Spre exemplu, reacția ,,Frozen'', între Hydro și Cryo, este una specială - îngheață oponenții temporar și dă damage atât la aplicarea acesteia, cât și la trecerea efectului. Reacțiile legate de Pyro sunt puternice, dar instante: ,,Vaporize'', între Pyro și Hydro, ,,Melt'', între Pyro și Cryo, și ,,Overloaded'', între Pyro și Electro. O astfel de reacție instantă este și ,,Superconduct'', între Cryo și Electro. O altă reacție specială este ,,Electro-charged'', între Hydro și Electro, care afectează oponenții pentru o perioadă mai lungă de timp. Elemente mai puțin reactive sunt Anemo, care împreună cu orice alt element cauzează ,,Swirl'', care extinde zona efectului, și Geo, care împreună cu elementele cauzează ,,Crystallize'', care creează un scut în jurul personajului. Astfel, o echipă de 4 personaje în Genshin este construită luând în considerare reacțiile elementale posibile și eficiența personajelor puse împreună.

Quest-urile: În Genshin Impact, mereu există quest-uri de completat. Acestea sunt de mai multe feluri, în funcție de importanța lor. ,,Archon Quests” fac parte din plot-ul principal, fiind obligatorii. ,,Story Quests” sunt cele axate pe un personaj, care oferă oportunitatea de a-l cunoaște mai bine, dar și de a vedea calitățile personajului în luptă și stilul de luptă al acestuia.  ,,World Quests” sunt quest-uri opționale, care constau în interacțiuni cu NPC-uri (non-player characters), iar ,,Daily Commissions'' sunt cele mai ușoare quest-uri, care se schimbă zilnic, iar completarea a tuturor 4 Daily Commissions oferă o recompensă extra.

Deci, ce mai așteptați? Vă așteaptă un joc nu doar excepțional din punct de vedere al conceptului, content-ului și graficii, dar este și gratuit. Genshin Impact deschide un portal spre o nouă lume a aventurii și distracției. Încercați-l, nu aveți nimic de pierdut!


Articol redactat de Neacșu Ana Florentina.

Articol editat de Minciu Ioana.

Copertă realizată de Stanciu Iana

Tags

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.