Clubul de teatru al colegiului

Ediția Martie 2021 Mar 22, 2021

Primăvara aceasta, moisilienii vor avea un nou loc în care să se desfăşoare şi să socializeze, iar acesta este Clubul de Teatru al colegiului, înființat de Matei Ioana. Cu multă muncă, ea a reuşit să creeze un loc în care cei pasionați de teatru şi actorie să poată să învețe cât mai multe. Pentru a afla mai multe detalii, i-am pus chiar ei câteva întrebari:

(SC): "Ce te-a făcut să creezi acest club?"

(MI): "Motivul pentru care am creat clubul de teatru este pentru că am simțit o lipsă în liceu pe partea creativă, eu sunt la profilul matematică-informatică şi ne focusăm pe materiile specifice profilului real, care nu prea au legătura cu partea creativă. Avem matematică, informatică, chimie, fizică şi aşa mai departe, şi fiind atâtea materii de genul, simt o discrepanță între latura logică şi cea creativă a liceului, şi am văzut că există nevoia de un club care să ne ofere o mică "portiță de scăpare" din lumea aceasta rațională şi care să ne ofere posibilitatea să ne dezvoltăm în alte direcții decât cele pe care le urmăm la şcoală, dar şi să ne lăsăm partea artistică liberă."

(SC): "Care sunt obiectivele clubului?"

(MI): "Obiectivele clubului, cum am mai spus, pe lângă dezvoltarea creativității, sunt oferirea unui spațiu sigur unde te poți exprima şi să nu fi judecat, dezvoltarea altor abilități precum vorbitul în public, improvizație, autocunoaştere, încrederea în sine şi aşa mai departe. Toate acestea au ca obiectiv final să ajute oamenii în viața de zi cu zi, nu numai dacă vrei să ai o cariera în acest domeniu al actoriei şi al filmului."

(SC): "Ce activități ai în plan?"

(MI): "Nu pot da toate detaliile, pe acestea le vom descoperi pe parcurs, dar am un itinerariu bine stabilit, cu 24 de şedințe, fiecare cu timpul ei stabilit, unde vom face exerciții de dicție, pentru memorie, autocunoaştere, autocontrol și multe altele. Avem un program plin."

(SC): "Sunt primiți toți elevii? Sau doar cei de la liceu?"

(MI): "Cu siguranță că îi vom primi pe toți, poate mai puțin pe cei din anii terminali, fiindcă ei vor pleca după aceea. Oricine cu talent şi mai ales dedicație este bine-veniți, şi cei mici, deoarce talentul există indiferent de vârstă şi pentru că oricine poate avea o pasiune pentru teatru."

(SC): "Îmi poți spune ceva despre înscrieri?"

(MI): "Oricine poate veni, iar înscrierile sunt încă deschise, tot ce aveți de făcut este să îmi dați mesaj pe Whatsapp la numărul de telefon de pe afiş. Vă aşteptăm în număr cât mai mare!"

Tags

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.