Clubul de robotică "SOVATECH Robotics"

Noutăți din Moisil Dec 7, 2020

Anul acesta școlar a venit cu multe noutăți pentru elevii liceului nostru, iar pentru cei interesați de tehnologie sau cei care doresc să se alăture unui nou club, s-a format recent clubul de robotică "SOVATECH Robotics", coordonat de doamna profesoară Garabet Mihaela.

Principalii fondatori ai clubului sunt Constantinescu Vlad, Popescu Matei, Teo Ruse și Daniel Ghindea. Aceștia s-au adunat pentru a-și transforma visul într-o realitate, și, cu multă muncă, efort și susținere, au reușit. Proiectul are ca obiectiv principal participarea la diverse concursuri premiate și recunoscute internațional, cel mai important fiind First Tech Challenge, dezvoltarea capacității de marketing, asimilarea unor noi informații despre acest domeniu de viitor, dar și dezvoltarea personală a membrilor, deoarece toată această activitate se bazează în mare parte pe munca în echipă.

First Tech Challenge este cel mai mare concurs de robotică din România, la acesta participând 185 de echipe formate din 3000 de elevi, alături de 400 de mentori. Proiectul nu este doar despre construirea robotului, dar și despre design-ul, operarea, componentele și modul de prezentare al acestuia, și, nu în ultimul rând, despre munca în echipă și cooperarea membrilor.

Pentru a putea îndeplini aceste atribute, clubul are în componența sa patru departamente: primul este departamentul de programare, care se ocupă cu programarea robotului, al doilea este departamentul de inginerie mecanică, care se ocupă cu montarea fizică a acestuia, al treilea se ocupa cu printarea 3D a pieselor robotului sau a diverselor obiecte promoționale, iar ultimul departament este cel de PR (relații publice), care administrează clubul și are în componența sa și partea de marketing.

Clubul are foarte multe beneficii, oferindu-le avantaje membrilor săi, majoritatea constând în persoane de pe profilul real, care doresc să profeseze în acest domeniu, aflat în plină expansiune. Lucrând la acest robot, ei au acces la diverse platforme de programare și la tehnologii avansate, folosite de marile companii, ce îi vor ajuta în viitor. Însă, nu numai partea de construire a robotoului este importantă, dar și modul de prezentare, de aceea nu trebuie să fii pe profilul real pentru a face parte din această echipă. Partea de relații publice are la rândul ei avantaje, pentru că trebuie să știi cum să vorbești și sa negociezi cu diverși sponsori, dar și cum să îți prezinți produsul final.

Membrilor actuali le-ar face mare plăcere să primească oameni noi, pentru a împărți munca și efortul necesar și pentru a-și împărtăși cunoștințele mai departe, așa că, dacă aveți nelămuriri legate de înscrierea în club sau doriți mai multe detalii, puteți accesa adresa de e-mail sovatech.cngm@gmail.com .

Tags

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.