Clubul de robotică "SovaTech": După un an de pandemie

Ediția Noiembrie 2021 Nov 15, 2021

Cu toții ne-am descurcat greu în această perioadă incertă. După mai bine de un an, mulți ne-am schimbat complet pasiunile şi activitățile, însă clubul de robotică este tot aici, cu și mai mulți membri dedicați, mai exact 39.

Înființat în toamna anului trecut de Constantinescu Vlad (actualul coordonator al echipei), Matei Popescu şi Ruse Teodor, clubul a făcut mari progrese. Obiectivul acestora a fost de a participa la cât mai multe concursuri recunoscute internațional, cel mai important fiind "First Tech Challenge", unde echipa a câştigat premiul Think Award locul 2, acordat pentru coeziunea şi organizarea excelentă a echipei, dar şi capacitatea de a depăşi obstacole. Acesta este unul dintre cele mai dorite premii de la etapa Regională Bucureşti, unde a participat un sfert din țară. Echipa liceului nostru a reuşit toate acestea în doar un an de la inaugurare.

Pentru a putea îndeplini toate atributele necesare participării la aceste concursuri, echipa este formată din aceleaşi 4 departamente de până acum, dar care au evoluat mult în timp.

Departamentul de mecanică presupune, pe lângă învățarea paşilor pentru proiectarea unui robot, şi aplicarea cunoştiințelor din viața de zi cu zi. Astfel, pasionații de mecanică îşi pot exprima practic ideile într-un mediu eficient şi educativ.

Departamentul de programare constă nu numai în folosirea limbajelor de programare învățate la liceu, dar şi gândirea logică, precum şi a simțului analitic al unei probleme.

Departamentul de PR (Public Relations) se ocupă de imaginea echipei şi activitatea acesteia. Se ocupă de evenimente şi cum sunt gândite şi organizate, de tot ce înseamnă legătura cu alte echipe şi firme.

Nu în ultimul rând, în cadrul departamentului de 3D, este folosit un spațiu virtual de modelare 3D (AutoDesk Fusion 360) pentru a previzualiza și testa mecanisme înainte de implementarea lor fizică. De asemenea, sunt concepute piese customizate şi printate cu ajutorul imprimantelor 3D.

Pana acum, "SovaTech" a mai participat la competiția Halloween Design, organizată de echipa CNMV ,,Neurobotix", unde au luat locul 1 şi au câştigat un filament 3D. Au mai participat de asemenea la Demo-ul echipei Esentza şi echipei Info(1) Robotics, unde au ieşit de fiecare dată în primii 10. Obiectivul echipei este de a se dezvolta şi de a învăța unii de la ceilalți cât mai multe lucruri pentru dezvoltarea copiilor în viitor.

Dacă stiți competiții de mecanică, informatică sau 3D la care am putea participa, nu ezitați să îi contactați.


Contact:
Email: sovatech.cngm@gmail.com
Instagram: @sova_tech
Facebook: @sovatechrobotics
Youtube: Sovatech Robotics

Articol redactat de Stanciu Crina.

Articol editat de Stănescu Antonia.

Tags

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.