'Top 10 cheap date ideas' varianta adolescenți București 2022

Feb 14, 2022

Presupun că nu sunt oameni printre noi care vor să impresioneze plătind cât mai mult la date-uri. Fiind adolescenți, cred că preferăm cu toții ceva cheap, fun, creativ, care să ne rezume personalitățile. Și mai cred că urâm introducerile lungi, așadar o să încep direct:

LA HRĂNIT PISICILE DINTRE BLOCURI

Citisem un articol despre numărul pisicilor fără stăpân din București. Aparent nimeni nu îl știe. Spre deosebire de câinii maidanezi, pisicile nu mușcă, nu latră, doar așteaptă să fie hrănite și miaună la porumbei. Nu au fost o problemă, deci nimeni nu le-a numărat! De aia cred că un date printre blocuri la hrănit pisici e o idee top. Pe lângă satisfacția de a privi un ghemotoc de blană murdară mâncând foarte repede un plic cu bobițe, mai există și cea a număratului de pisici (eu am ajuns la doar 154).

PS: Merge și hrănitul porumbeilor, dar, în experiența mea, porumbeii sunt mai greu de numărat.

Pisica cu numărul 152
LA MĂNĂSTIREA CHIAJNA

Mănăstirea Chiajna se află clar pe locul 1 al topului meu de destinații în zilele ploioase. Nu știu ce să zic mai exact, dar construcția îmi dă un aer fantomatic, bântuit, și cumva dark-academia. Deși anul ăsta de Valentine's Day va fi soare, împrejurimile mănăstirii sunt un loc perfect pentru un date. Retrasă la marginea orașului (dar se poate ajunge ușor cu 163-ul), departe de sirenele ambulanțelor și de posibilitatea de a da peste cineva cunoscut, creează un safe-place pentru îndrăgostiți. Plus: călugării vând șerbet foarte bun!

Istoria mănăstirii începe încă din secolul 18, de pe vremea domniei lui Alexandru Vodă Ipsilanti. Are o arhitectură unică, îmbinând mai multe stiluri. Era unul dintre cele mai mari lăcașuri ale vremii- 43 metrii lungime și 17 înălțime. În timpul unei invazii otomane a fost confundată cu o fortăreață și parțial bombardată, apoi arsă. Dar cumva, structura bisericii a rămas, urmând să se prăbușească abia la cutremurul din '77. Aici au avut loc crime groaznice, una în 1967, și un triplu asasinat în 2006. Iar legendele... Am auzit ceva despre un clopot îngropat ce bate din când în când.

Imaginează-ți că îi povestești asta date-ului tău, urmând să priviți apusul peste turla bisericii bântuite fix când îți sună telefonul. Vă speriați, pentru că sunetul tău de apel e similar unui clopot. Apoi râdeți și vă îmbrățișați strâns.

TRENUL PÂNĂ LA PITEȘTI

Călătoritul e mereu o modalitate de a scăpa de stres, de a ne relaxa. Mai ales acum, în perioada asta stresantă al cărei viitor nu-l putem prezice, o gură de aer poate cauza numai bine. Ieșitul din rutină ne resetează creierul, ne face mai fericiți, mai sociabili, mai încrezători. Mai ales împreună cu o persoană specială, vizita într-un oraș în care nu am mai fost până acum poate fi o adevărată aventură- pe gratis! Elevii au biletele CFR gratuite și nu știi niciodată ce urmează să vezi! Poate un coș de gunoi sub formă de inimă, un câine albastru sau cel mai frumos muzeu de artă din lume.  :)

TURUL CASELOR MEMORIALE DIN BUCUREȘTI

Ați auzit vreodată de conceptul de "city-break"? Un city-break este un tur al unui oraș ce nu durează mai mult de 2-3 zile. Dar cum ar fi un case-memoriale-break? Casele memoriale au fost mereu un mister pentru mine. Când eram mică nu înțelegeam de ce ar vrea cineva să vadă unde au locuit scriitorii, politicienii, artiștii. Mi se părea că nu are legătură cu nimic, că nu contează. Dar acum, odată ce am aflat că George Bacovia are casa memorială în Berceni, am înțeles că locul în care stai te definește destul de mult.

Așadar, o altă idee de întâlnire care poate porni discuții interesante este o plimbare pe la casele memoriale ale artiștilor din București. De multe ori, când mă plimbam printre străduțe și dădeam de o placă cu inscripția "Aici a trăit și a creat Xulescu", nici nu știam cine este acel Xulescu până nu căutam pe Google. De aia este și un mod fun de a afla mai mult despre cultura României.

LA FILM SAU LA MUZEU

Deși e cam basic, 'Moonfall' (un film kinda apocaliptic despre prăbușirea lunii) sau 'Scream' sunt filme perfecte pentru a le vedea îmbrățișându-ți partenerul. La limită, merge și noul film 5GANG...

Iar la muzeu, biletele pentru elevi sau studenți sunt mereu la preț redus. Pentru cam 5 lei, se pot vizita obiective ce stau la baza unor conversații cu adevărat profunde: artă, istorie, literatură, aviație, muzică. Muzeul e o modalitate rapidă de a cunoaște cu adevărat o persoană și de a petrece după-amiaza într-un mod productiv.

PICNIC

Anul ăsta de Valentines Day sunt aproape 14 grade: vremea perfectă pentru un picnic. Nu îți trebuie mult: ceai, niște biscuiți, fructe și o pătură. Unde să pui pătura? Oriunde- Izvor, Cișmigiu, Moghioroș, în sufragerie sau chiar pe acoperișul blocului. Picnicurile sunt cu atât mai fun cu cât sunt mai originale. Și important e doar să arăți că te-ai străduit.

GRĂDINA BOTANICĂ

Grădina Botanică e și ea ca un muzeu, doar că al naturii. E cald, sunt recomandate plimbările în aer liber printre plante ale căror nume nu se pot pronunța. Biletul la preț redus pentru elevi costă doar 5 lei- un date destul de cheap și fun aș spune. Plus că plantele pot pornii conversații destul de interesante:

"-Uite, Mihai, am un trandafir fix ca ăla pe balcon! Poate vrei să-l vezi într-o zi..."

APUSUL PRIVIT DE PE FALEZA LACUL MORII

Apusurile sunt probabil cea mai frumoasă manifestare a naturii pe care o putem vedea în fiecare zi. Și mai sunt și romantizate, mai ales cele pe apă. Faleza Lacul Morii e locul perfect pentru a privi apusuri și a vorbi despre whatever.

Insula Lacul Morii
ÎN BERCENI METROUL IESE LA SUPRAFAȚĂ

Știați? Poate chiar știe toată lumea dar mie nu mi-a venit să cred când am auzit. Nu știu de ce mi se pare așa ieșit din comun. O idee de întâlnire ar fi să vă duceți să aflați dacă e adevărat, și cum se văd blocurile de la geamul metroului.

ANTICARIATELE

Nu se știe ce inel antic poți să găsești, sau ce volum dintr-o ediție limitată din '93, dar anticariatele sunt ca un cufăr de comori care nu se termină niciodată. Mai ales de Valentine's Day, romanele de dragoste sunt la reducere. Galeriile Cișmigiu, Târgul Cărții, Printre Cărți sau ANT'ART sunt toate locuri foarte cool în care se poate sta cu orele.

Așadar, orice decizi să faci de Valentine's Day, nu uita că toate date-urile enumerate mai sus pot fi realizate și fără o pereche anume. Uneori e și mai FUN și mai CHEAP când ești singur.


Articol realizat de Miriam Georgescu.

Articol editat de Covrig Izabela.

Poze de Miriam Georgescu.

Tags

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.