Ce poți face tu pentru a proteja mediul?

Despre mediu Dec 7, 2020

    Protejarea mediului este de o importanță extrem de mare în zilele noastre. Trebuie să ne gândim atât la noi, cât și la nevoile viitoarelor generații. Deoarece acum avem posibilitatea de a schimba modul în care utilizăm resursele naturale, este momentul să ne punem toți întrebarea: ,,Ce pot face pentru a proteja mediul înconjurător?"

      RECICLAREA PLASTICULUI

    400 de ani este o perioadă lungă de așteptare pentru ca plasticul pe care tocmai l-ai aruncat să se degradeze, nu-i așa? În fiecare an, peste 100.000 de animale marine și un milion de păsări mor din cauza sufocării și ingerării plasticului. Prin reciclare și utilizarea mai responsabilă a produselor din plastic (pungi, sticle, tacâmuri) poți reduce enorm riscurile asupra mediului, respectiv a sănătății tale și a celorlalte creaturi extraordinare cu care trăim pe această planetă.    RESUCEREA FOLOSIRII HÂRTIEI

    Hârtia este cel mai comun și frecvent deșeu și se eliberează din toate domeniile de activitate. Ne trece prin mână în fiecare zi, dar de multe ori nici nu ne dăm seama cât de iresponsabil o folosim. Un mic lucru, dar important, pe care toți am putea să îl facem este să folosim absolut tor spațiul de pe o foaie de hârtie, iar când am dori să o aruncăm, să facem o alegere mai bună și să o reciclăm.

   

    STINGEȚI LUMINA

    Când plecați de acasă, închideți becurile și scoateți din priză aparatura electronică. Când sunteți acasă, folosiți lumina doar acolo unde aveți nevoie și încercați să nu utilizați toate aparatele electronice sau electrocasnice în același timp.

    PLANTAȚI UN COPAC

    Oriunde: în grădină, în curtea blocului, în afara orașului, oriunde se poate, plantați un copac, sau mai mulți. Se vor dezvolta în timp, dar vor contribui, la un moment dat, la absorbția dioxidului de carbon din atmosferă.


    FOLOSIȚI MAI PUȚINĂ APĂ CALDĂ

    În loc de apă fierbinte atunci când faceți duș sau baie, sau chiar și atunci cand vă spălați doar pe mâini, încercați o variantă cu câteva grade mai jos. Capetele de duș cu jet moderat ajută și ele la reducerea consumului de apă.

! OPRIȚI APA CÂND VĂ SPĂLAȚI PE DINȚI !

      ÎNVĂȚAȚI ȘI ÎNCURAJAȚII ȘI PE ALȚII

    Familie, copii, prieteni, oricine poate fi ajutat să înțeleagă importanța utilizării inteligente a resurselor. Explicați-le că orice gest contează și că cea mai mare amenințare pentru planeta noastră este părerea că altcineva o va salva.

    Adevărul este că lumea naturală se schimbă și suntem total dependenți de acea lume. Ne oferă hrană, apă și aer. Este cel mai prețios lucru pe care îl avem și trebuie să-l apărăm. Dacă, credeți cu adevărat că mediul este mai puțin important decât economia, încercați să vă țineți respirația în timp ce vă numărați banii. Trăim pe această planetă de parcă am mai avea alta unde să ne ducem. Trăiți cu blândețe pe acest pământ, deoarece planetele bune sunt greu de găsit.

Tags

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.