Ce poti face online in vacanța de iarnă?

Curiozități Dec 7, 2020

Acest an atât de neobisnuit ne-a forțat pe fiecare dintre noi să găsim soluții alternative de petrecere a timpului liber in condițiile impunerii distanțării sociale. Cum pare că lucrurile nu se vor intoarce prea curand la normalitate, vă propun câteva idei de petrecere a timpului liber într-un mod cât mai agreabil, în casă și în cadrul restrâns al familiei.

Chiar dacă altele ar fi fost în mod normal planurile noastre pentru a petrece perioada sărbătorilor, în condițiile date putem avea totuși experiențe care să ne aducă bucurie în suflet. Asta la pachet cu un aport de cultură generală.

Încep cu o propunere pentru iubitorii de lectură, eu însămi aflându-mă in această categorie. Editura Humanitas oferă o bibliotecă virtuală plină de carți gratuite, în format pdf. O puteți gasi pe site-ul lor Biblioteca Virtuală Humanitas.

Voi continua cu teatrul. Fiind  pasionată de acesta, am tot căutat in această perioadă variante care să mă țină aproape de sălile de teatru, actori și piesele puse in scenă. Așadar, dacă și vouă vă place teatrul, vă recomand să verificați regulat conturile de facebook ale teatrelor din București, deoarece acolo se transmit reprezentații înregistrate în prealabil. Pentru o experiență inedita, însă, vă aduc în atenție un site unde se pot viziona multe piese de pe Brodway (Broadway Theatre) si unul pentru piese de teatru britanice (British Theatre). Dacă nu doriți să achiziționați un abonament pentru acestea, canalul de youtube The Show Must Go On   posteaza în fiecare săptămână piese de teatru integrale care pot fi vizionate în decurs de 48 de ore de la postare.

Pentru cei cu dor de calatorii, propun o vizită virtuală la Muzeul de la Vatican și la British Museum din Londra. Cel din urmă permite o experiență interactivă de vizitare, ceea ce-l face foarte atractiv.

Pentru amatorii de arta, am câteva propuneri interesante: Muzeul Rijksmuseum din Amsterdam, Muzeul Van Gogh din Amsterdam și, nu în ultimul rând, faimosul Muzeu Metropolitan de Arta din New York City. Posibil să vă placă atât de tare încât să le includeți în lista obiectivelor pentru vacanțele voastre viitoare!

Pentru cei mai activi dintre voi, cei cărora le place să viziteze monumente și locuri interesante, vă propun un tur în jurul globului, începand cu Machu Picchu in Peru, Colosseum-ul din Roma, Piramidele din Giza, și, la final, Cristos Mantuitorul din Rio de Janeiro.

Iubitorii de animale vor fi foarte încântați să afle că Acvariul din Georgia, Grădina Zoologica din Huston și Grădina Zoologica din San Diego transmit live, în fiecare săptămână, imagini cu animalele pe care le au în grijă.

În final, deși cu siguranță toată lumea a vizitat deja aceste muzee, pentru cei care caută să își reîmprospăteze memoria sau de dragul nostalgiei, las aici link-uri și pentru Muzeul National de Istorie Naturală Grigore Antipa si Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti din București. Vizitele virtuale vă vor aduce cu siguranță aminte de excursiile din clasele primare.

Sper că v-am dat niste idei bune cu care vă veți umple timpul in aceasta vacanță. Fiți responsabili și stați acasă! Sărbători fericite!

Tags

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.