Bucuria Crăciunului în pandemie

De la noi pentru voi Nov 20, 2020

Cu siguranță Crăciunul de anul acesta va fi diferit fața de celelalte, însa nu este nimic greșit în a fi diferit. Este în regulă să ne gândim la viitor și cum această perioadă ne-a afectat atât dezvoltarea personală, cât și cea academică.

În perioada pandemiei, mulți dinte noi au avut mai mult timp liber, de aceea rutina noastră s-a schimbat. Poate că sună exagerat, însă în rândul tinerilor stresul a crescut cu 33%, anxietatea cu 30%, iar depresia și singurătatea cu 24%. Chiar dacă aceste procente par îngrijorătoare, nu este atât de rău. Există și schimbări bune, de exemplu: ne-am îmbunătățit programul de somn, am făcut mai mult sport și ne-am consolidat relația cu familia.

Însă toți suntem din ce în ce mai presați de izolare. Chiar  dacă avem voie să ieșim din casă și să ne întâlnim cu prietenii, multi dintre noi nu o fac. Iar comunicarea prin telefon este mult mai grea și mai obositoare. Deci, cum am putea să comunicam, sa fim sociabili și să ne distrăm fără să ne fie frică de îmbolnăvire?

Există multe metode online, iar generația noastră este generația tehnologiei, prin urmare noi suntem cei care se pot adapta cel mai ușor.

Putem folosi aplicații de chat complexe pentru a avea mai multe instrumente la dispoziție. Recomand folosirea aplicațiilor Discord sau Slack în locul WatsApp-ului. Pe acestea se pot organiza întâlniri cu toți participanții unui grup. De asemenea, pot exista diferite canale pentru diferite subiecte de discuție. Acestea sunt gratuite și pot fi instalate pe orice device.

Un film cu prietenii este mereu o ocazie de distracție, dar cu toate cinematografele închise pare imposibil. Se poate găsi o soluție și pentru aceasta problemă! Pe Zoom sau pe Discord există funcția de Share Screen, prin care toți cei din meeting pot vedea un singur ecran. În acest fel, unul dintre participanți poate să le arate și celorlalți un film. Toți prietenii îl pot vedea în același timp și îl pot discuta ca la  cinematograf, dar de acasă.

Poate că ai văzut în filme și la televizor acele petreceri surpriză imposibil de realizat. Dar acum e șansa voastră! Putem face petreceri surpriză online. Nu voi minți, este în continuare complicat să organizezi petrecerea, cel mai greu este să îți convingi prietenii că petrecerea va funcționa. Însă, dacă reușești să îi convingi mai este nevoie doar să organizezi un meeting secret în care să inviți sărbătoritul. Este important să vă asigurați că poate participa la petrecere în acea perioadă a zilei. Drept cadouri, recomand ceva simbolic, deoarece un cadou real  nu va fi foarte apreciat în condiții online.

Pentru Crăciun poți organiza o petrecere, de asemenea. Iar, dacă îți place să împodobești bradul, există metode online. Puteți alege bradul, globurile și luminile. Site-ul pe care l-am găsit eu este ABCya. Nu trebuie instalat, poate fi folosit fără cont și este gratuit. Ca și mai sus, un participant al petrecerii de Crăciun poate da share screen, iar împreună să discutați despre cum să îl împodobiți. Poate părea plictisitor, însă va fi o activitate interesantă deoarece  va fi o experiență nouă.

Aceste este bradul pe care l-am făcut eu, pentru a testa site-ul

Ați putea să faceți karaoke cu cântece speciale de Crăciun, să vă uitați la filme specifice, să discutați pentru a face toți decorațiuni și ați putea pune câteva întrebări amuzante pentru a destinde atmosfera. Eu am reușit să găsesc câteva idei, însă fiecare le poate adapta, vă recomand să fiți creativi.

Sper că acest articol v-a oferit câteva idei interesante pe care veți încerca să le aplicați și care vă vor aduce măcar puțin din spiritul Crăciunului de anul trecut. Eu nu sunt supărată că anul acesta Crăciunul va fi diferit deoarece este mereu o experiență nouă este mereu interesantă, iar dacă sunt și prietenii tăi alături  de tine virtual, aceasta va fi și mai frumoasă. Crăciun fericit în Pandemie!

Tags

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.