Beneficiile travelling-ului

Ediția Iunie 2021 Jun 18, 2021

Travelling-ul este una dintre cele mai interesante forme de entertainment din lume. În mare parte pentru că nu poate fi realizat mereu și este destul de costisitor în funcție de destinație. Însă, călătoritul îți oferă ceva ce niciun alt mijloc de entertainment nu îți poate oferi și anume cea mai bună ocazie de a te relaxa, de a-ți procesa emoțiile și de a te detașa în general de stresul cotidian. Astfel, călătoritul este unul dintre cele mai de încredere ajutoare când te simți la pământ din punct de vedere psihic.

Unul dintre cele mai bune beneficii pentru minte aduse de călătorit este detașarea de rutină, de cotidian care îți permite să îți procesezi emoțiile, să înțelegi ce simți și de ce, putând astfel să te folosești de sentimente în a crește fără să le lași să te domine. În plus această detașare este momentul ideal să încerci ceva nou, să-ți găsești un hobby pentru a avea o sursă de relaxare permanentă, poate ceva din cultura locală te va interesa și ai putea să practici acasă sau poate vei cunoaște pe cineva care te-a introdus unei forme de exprimare care îți stârnește interesul. Este foarte important pentru binele nostru să ne exprimăm liber, procesându-ne sentimentele și exprimându-le în mod sănătos fără a lăsa loc de furie, așa că arta culturilor pe care le întâlnești în călătoriile tale te poate inspira și ar trebui atent examinată căci îți poate oferi o cu totul nouă perspectivă asupra anumitor fenomene.

De vreme ce am inițiat discuția despre alte culturi, prin călătorie poți descoperi alte religii și forme de practicare a spiritualității care să te convingă și să-ți ofere o metodă de echilibrare pe plan spiritual. Sau, poate, ești o persoană mai raționalistă și nu crezi în existența unui plan spiritual. Atunci, știința și istoria altor culturi s-ar putea să fie punctul de interes pentru tine. Așa cum știm, înaintea colonialismului, tehnologia s-a dezvoltat pe două linii paralele în Europa și în restul lumii, așa că până în ziua de azi se simt influențe locale asupra artei și științei. În plus nimeni nu îți va relata istoria unui popor sau a unei culturi mai bine decât un nativ. Cât despre artă, nu pot descrie în cuvinte cât de frumoasă este diversitatea lumii în ceea ce privește arta, atâtea moduri de a cânta aceeași notă muzicală prin sute de instrumente și de a picta același peisaj prin tehnici inedite cu instrumente pe măsură.

Societatea omenească este pe puțin la fel de bogată ca un univers întreg și călătoritul te ajută să ieși din bula ta, să vezi dincolo de orizont și să te deschizi la noi oameni și noi experiențe, scăpând de prejudecăți. Frumusețea călătoritului nu este obiectivă, fiecare dintre noi are niște așteptări și o anumită percepție așa că bucură-te de vacanța ta în modul tău, nu încerca să ajungi într-o destinație doar pentru că a recomandat-o cineva, experiența călătoritului trebuie să fie pentru tine, pentru mintea ta și sănătatea ei.

Călătoritul oferă ceva pentru fiecare: o cale de scăpare pentru cei care fug de cotidian, o sursă de cunoaștere pentru cei intelectuali și pasionați de cultură sau o sursă de oameni minunați și experiențe inedite pentru cei mai extravertiți. Lumea este un loc atât de frumos, descoper-o!

Tags

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.