Arta în ochii celorlalți...

Art Dec 7, 2020

 Mulți oameni cred că arta reprezintă viziunea artistului, dar din păcate nu este întodeanuna așa, căci, uneori artiștii se tem să transmită viziunea lor, celorlalți.

 Viziunea unei persoane talentate poate fi acceptată de publicul larg, sau nu...De aceea, unii artiști preferă să creeze opere de artă care nu îi reprezintă, absolut deloc, dar care sunt acceptate de publicul larg. Dar, ce fel de artist este acela care își ascunde propria viziune? Nu este, cumva, un om înșelător? Un om, care nu numai că-i înșală pe alții cu falsele sale opere de artă, care se înșală pe sine, prin simplul fapt că a acceptat să renunțe la propria viziune artistică.

 Adevăratele opere de artă sunt cele care, chiar dacă nu sunt acceptate de publicul larg, reprezintă viziunea artistului. Aceste opere sunt o parte importantă din personalitatea lui, din ceea ce a simțit acesta, din ceea ce a trăit...

 Un artist adevărat nu trebuie să-și ascundă viziunea în fața celorlalți, căci  riscă să piardă plăcerea de a crea opere de artă, și, chiar își poate pierde identiatea artistică. Un exemplu bun, ar fi cel al unui pictor căruia îi  plăcea să picteze peisaje din natură, dar care a renunțat fiindcă publicului nu i-au plăcut tablourile sale. Drept urmare a acestui fapt, pictorul respectiv a început să creeze tablouri abstracte, cu toate că nu-i erau, deloc pe plac, dar publicul  era de-a dreptul încântat de noile sale opere. La început artistul s-a bucurat, văzând admirația primită din partea oamenilor, dar bucuria nu a ținut foarte mult, căci și-a pierdut plăcerea de a picta, și, într-un final a renunțat să mai picteze.

 Oamenii, uneori, pot critica dur anumite viziuni artistice...Dar, cu toate acestea, noi, elevii Colegiului Național ,,Grigore Moisil’’, trebuie să demonstrăm că operele de artă nu semnifică absolut nimic, dacă nu fac parte din viziunea artistului.

Articol scris de Popa Anca Teodora,

Clasa a XII-a F

Tags

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.