3 pași simplii în realizarea unui vis

 visul meu arzător=anatomia sufletului meu (definiția unei dorințe)

 Fiecare dintre noi își formează obiective privind anumite aspecte din viitorul apropiat sau îndepărtat...Majoritatea visăm și sperăm, doar că de cele mai multe ori, nu avem suficient curaj să ne realizăm dorințele. Acest lucru este cauzat de criticile celor din jur, de neîncrederea în sine, gândurile negative și multe alte aspecte...Doar că, atunci când își dorești ceva din tot sufletul, când muncești din greu și speri, nu mai este imposibil să-ți îndeplinești visul. Așa că, dragă cititor, am pregătit pentru tine câțiva pași simpli pentru a depăși mai ușor toate obstacolele ce se ivesc în calea ta:

  1. Asigură-te că îți dorești cu adevărat.

 Poate părea clișeic și banal, dar, este foarte important să fi sigur de ceea ce-ți dorești, pentru ca mai târziu să nu te răzgândești în privința dorinței tale. Adică, dacă acum vrei să te pregătești pentru obținerea unei cariere în medicină, trebuie să fi sigur că ăsta este domeniul în care vrei, cu adevărat, să activezi. Altfel, riști ca după ce ajungi medic, să-ți dai seama că nu aceasta este meseria potrivită pentru tine. Ce-i drept, există visuri care nu necesită la fel de multă pregătire precum realizarea ca medic profesionist, dar asta nu înseamnă că în cazul acestora poți fi ,,un pic mai nehotărât’’, pentru că poate apărea riscul ca la un moment dat, să simți că nu mai ești motivat, că muncești degeaba și că nu-ți mai dorești atât de tare acel lucru. De aceea este foarte important, ca înainte să începi să lupți pentru îndeplinirea dorinței tale, să petreci puțin timp cu tine, punându-ți câteva întrebări simple, referitoare la visul tău, precum: ,,Chiar îmi doresc să fac asta?’’ ; ,,Merită să muncesc atât?’’ ; ,,Voi fi împlinit/împlinită după ce îmi voi realiza visul?’’ ; ,,Cam cât ar dura să-mi îndeplinesc dorința?’’; etc. După ce te vei gândi bine la aceste întrebări, vei vedea că lucrurile vor deveni mai ușoare și vor decurge de la sine.

2 Atunci când ai un vis, singura persoană care contează cu adevărat ești tu.

 Poate suna un pic cam egoist, dar această afirmație reprezintă un fapt cât se poate de real, fiindcă dacă, înainte să începi să-ți dorești un anumit lucru, nu te-ai gândi, în primul și primul rând la gândurile, sentimentele și așteptările tale, nu ar mai fi visul tău, ci visul altora. La fel cum spune și mica definiție de mai sus, visul meu arzător = anatomia sufletului meu...În plus, nu trebuie să ții cont de părerile negative și criticile celor din jur, pentru că acest lucru de poate distrage, întrista și îndepărta de realizarea obiectivului mult dorit. Gândește-te că acele persoane care te critică pentru ceea ce ești și ceea ce îți dorești sunt invidioase, pentru că nu au curajul să lupte pentru dorințele lor, așa cum ai tu, dragă cititorule, care citești cu interes acest articol! Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci, atunci când dai de astfel de persoane toxice, este să te îndepărtezi imediat de ele și nu încerci să cauți o scuză pentru comportamentul lor răutăcios și exagerat, pentru că așa îți vei pierde din timpul tău prețios și nu vei ajunge la nicio concluzie concretă... Acceptă, în schimb, critica constructivă și păreri din partea oamenilor care nu te-au judecat niciodată și care te-au susținut de la bun început. Spre exemplu, poți vorbi cu familia ta, prietenii apropiați sau cu profesorii care te-au încurajat și ți-au dat încredere. Fii selectiv, în ceea ce privește părerile altora și concentrează-te doar pe lucrurile utile!

3 Oricât ar fi de greu, nu înceta să lupți și să speri!

 Se pot ivi multe obstacole în calea îndepliniri visului tău, vei putea să simți la un moment dat că ai eșuat...Dar, nu renuța! A renunța nu reprezintă o soluție sau o portiță de ieșire din calea problemelor tale, este doar un mod de adâncire în gânduri negative și reproșuri față de tine însuți. Așa că, atunci când simți că eșuezi, încearcă să-ți reamintești cât de mult îți dorești să-ți realizezi visul, asta te va face să te simți motivat. Distrage-ți atenția de la gândurile negative, făcând lucruri simple, cum ar fi să asculți melodia ta preferată, să citești, să compui, să cânți, să desenezi sau sa te uiți la un serial captivant, ori la o comedie bună. Vei vedea că așa vei reuși să le faci față sentimentelor și gândurilor negative.

 Inspiră-te din poveștile persoanelor celebre, care au înfruntat multe obstacole ca să ajungă unde sunt acum. Spre exemplu, profesoara de canto a Shakirei i-a spus acesteia că are vocea unei capre, dar viitoarea artistă nu s-a lăsat descurajată, a muncit din greu și a ajuns o cântăreață faimoasă în toată lumea. Jennifer Lopez exersa din greu în sala de repetiții până târziu, iar apoi dormea pe o bancă de acolo, fiindcă înainte să ajungă faimoasă nu avea unde să doarmă, pentru că părinții ei nu au fost de acord cu dorința fiicei lor de a deveni cântăreață, motiv pentru care nu voiau să o primească înapoi acasă decât dacă era dispusă să renunțe la acest vis. Dar, ea a luptat în continuare, a ajuns cunoscută pe întreg mapamondul, îndeplinindu-și visul și, într-un final, părinții artistei și-au dat seama că au greșit față de fiica lor și și-au cerut iertare. Acestea sunt doar o parte dintre poveștile artiștilor de succes, care au înfruntat multe pentru a-și îndeplini dorințele... Te invit și pe tine, cititorule, să  descoperi și celelalte povești de viață ale artiștilor și vei vedea că doar muncind și sperând vei ajunge unde ți-ai propus.

 Aș vrea ca în încheierea acestui articol să împărtășesc și eu o parte din mica mea poveste a realizării unui vis...Eu, la fel ca tine, dragă cititorule, am avut și eu un vis și am înfruntat dificultăți în realizarea sa, dar, urmând pașii pe care ți i-am împărtășit și ție, am reușit să-mi îndeplinesc dorința și, după doi ani de muncă, am publicat o carte. La finalul acestei cărți am scris un motto, care sper să te ajute și pe tine în îndeplinirea dorințelor tale. Așa că, indiferent de situație nu uita că: ,,Visurile nu mor, renasc sub altă formă!’’

Articol scris de Popa Anca Teodora, cls a XII-a F

Tags

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.